Knepent NM-tap for A-laget

cropped-rustad-askim-11.jpg

Rustad er slått ut av årets Norgesmesterskap i fotball etter å ha tapt knepen 3-4 borte mot Gjellerårsen i 1.kvalifiseringsrunde til NM. Alle Rustads tre mål ble scoret av Stian Lilleaas, på straffespark. Les Tor Martin Øvrums kampreferat her.

Onsdag skulle våre beste gutter igjen forsøke å kvalifisere seg til 1. runde i Norgesmesterskapet for menn. Det ble med forsøket, for vi tapte for et Gjelleråsen lag som virket bedre forberedt og ikke minst mer tent, dette ville de vinne! Til tross for 3 straffespark til Rustad som ble satt sikkert i mål av Stian ble det knepen men fortjent seier til Gjelleråsen.

En rotete start med mange feilpasninger og feil valg resulterte i 1 – 0 ledelse til hjemmelaget etter 11 min. Rustad kommer bedre med og etter 2 klare straffespark leder vi 1 – 2 (19 og 27), det ser lysere ut når lagene går til pause.

Hva som skjer i pausen kan vi lure litt på, men faktum er at hjemmelaget kommer ut langt mer aggressivt, de tar over kampen. Rustad gjør ting vanskeligere enn de er, igjen slurver vi og blir overspilt, hjemmelaget utlingner og 2 – 2 etter 48 min. Kampen fortsetter i samme mønster og Gjelleråsen setter inn 3  og 4 – 2 (71 og 81 min.), da blir det vanskelig.

Men, Rustad gir ikke opp, flytter opp spillere og skaper sjanser, Øyvind blir felt og redusering til 4 – 3 på straffe etter 83 min. Til tross for at Gjelleråsen blir redusert til 10 mann (81) makter vi ikke å få utlingning. Kampen ebber ut med hjemmeseier.

 Vi gratulerer Gjelleråsen og ønsker lykke til i drømmen om å nå 1. runde.

Tor Martin Øvrum

NM kval Alag

Kamprapport 1