Ting du må vite før årets Norway Cup

IMG_0614

Til helgen er det igjen klart for Norway Cup. Rustad fotball er stolte av å være med-arrangør i verdens største fotball-fest for barn og unge. Dette bør og må du vite før kampene blåses igang på Rustad førstkommende søndag.

  • I år deltar hele 2199 lag i Norway Cup. Det i følge arrangøren ny verdensrekord i antall lag.
  • Den største utfordring i forbindelse med årets Norway Cup blir ikke været, men trafikken. Med en delvis stengt Brynstunell på Ring 3, og sterkt redusert togtrafikk inn til Oslo S er det bare for bilister å forberede seg på én ting: Kø! Skal du opp på Ekebergsletta kan det derfor være lurt å ta buss eller bane.
  • Uten mat og drikke duger – som kjent –  helten ikke. I tillegg til de tradisjonelle kioskene har man i år laget et 2 200 kvm stort matland på Ekeberg, der store som små kan finne gode og sunne alternativer. Også på Rustad-sletta lager vi vårt eget mini-matland, i form av et stort og nytt kafé-telt på høyden mellom kunstgresset og gress-sletta. Her blir det full servering og sitteplasser til 100 personer under tak.
  • Ikke bare settes det ny verdensrekord i antall lag i årets Norway Cup, men det kommer også til å bli spilt mer fotball enn noen gang før.På Rustad-feltet vil det i år spilles kamper helt fram til kvelden torsdag. Mens det på Ekeberg-sletta vil bli arrangert en egen 3v3-turnering fredag og lørdag. Til denne turneringen er det meldt på 450 lag.
  • For alle som vet at Norway Cup ikke bare handler om fotball, så kan det være greit å vite at årets diskotek er flyttet fra sentrum og opp på Ekebergsletta. Her er det satt opp et stort sirkustelt, hvor NRK mp3 tar på seg jobben som DJ.
  • TV2 vil fortsette å sende direktesendte kamper fra Norway Cup. Og i år skal de ifølge dem selv sende flere kamper enn tidligere.
  • Det bli i forbindelse med årets Norway Cup bli arrangert temadager. Hver dag i løpet av NC-uken vil ha sitt eget tema med foredrag og aktiviteter om alt fra miljø til hvordan man skal hindre frafallet av jenter i idretten.
  • 40 enslige mindreårigeasylsøkere er i år med so spillere under Norway Cup. I samarbeid med Dufetat og norske fotballklubber har disse barna blitt utplassert i klubber i god tid før Norway Cup. De har dermed allerede trent med sine lag i noen uker, og er nå klar for verdens største fotball-fest.