Organiserte treninger på Rustad?

Saftey first

Vi, Rustad fotball har ikke startet opp organisert trening for våre lag pr i dag.Vi vil komme tilbake så raskt dette åpner opp også for oss.

Vi mener dette er riktige for oss som klubb på nåværende tidspunkt, tatt i betrakting på hva vi eventuelt må følge av regler og krav for gjennomføring.

Klubben vår er organisert med noen få ressurspersoner rundt hvert lag, alle frivillige. Med de krav som stilles er det meget vanskelig for oss å gjennomføre treninger som er sikre da vi ikke har nok voksne som kan være med å bidra.

Vi ser og hører andre klubber nå har startet opp og etter det de forteller med suksess. Mange av disse klubbene har faste ansatte og betalte trenere som stiller opp og organiserer dette. Men også de forteller at det meget viktig at de får ekstra hjelp fra foreldre til å gjennomføre disse treningene forsvarlig.

Vi som klubb er ikke organisert slik  og vi kan ikke som klubb «kreve» at foreldre pappa/mamma de samme som vi kunne gjort av en ansatt.

Dette er grunnen til vi foreløpig har valgt å ikke starte opp organiserte treninger før vi eventuelt får noe «lettere» krav til gjennomføring av helsemyndighetene.

Vi har enkelte lag som er bedre stilt med ressurser og kanskje nok voksne som kan bidra. Men vi som klubb mener at enten må alle få mulighet eller ingen. Og med at det er så store forskjeller internt hos oss, lar vi det være med dette.

Når det er sagt er det ingen som hindrer lag å gjøre noe sammen utover det organiserte. Det er lov å møte i mindre grupper (max 5) for å løpe, sykle, eller bare gå en tur for å samles. En runde med sirkeltrening med innlagt øvelser er også en utmerket måte å komme sammen på. Det å spille med en felles ball er en stor utfordring da denne vil naturligvis ha kontakt med mange i løpet av en økt. Klubben kjøper gjerne inn baller dersom dette vill kunne bidra men vi tror det finnes mange andre måter å trene på en å ha en ball i beina. (Skulle ikke tro jeg skrev dette…)

Jarle – Leder i fotballgruppa